Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
19.990 Ft
13.990 Ft
30%
Menny.:db

Cyber Talk Robot - Beszélő robot - Clemetoni

19.990 Ft
13.990 Ft
30%
Menny.:db
Gyártó: Clementoni
Vonalkód: 8005125506101
Szállítási díj: 850 Ft
Elérhetőség: Készleten

Leírás

Clementoni: Cyber - Beszélő robot
Építsd meg a saját robotodat! A fantasztikus tudományos játék minden pillanatát élvezni fogod. A beszélő robot 7 játékmódban működik, letöltheted hozzá az ingyenes alkalmazást és beprogramozhatod kedved szerint. Hang üzenetek rögzítésére vagy akár hang elváltoztatásra is képes, mikrofonját walkie talkienak is használhatod, hogy barátaiddal messziről is tudj beszélgetni. Ne habozz, szerezd be legújabb barátodat!

A Cyber – Beszélő robot készletet 8 éves kortól ajánljuk.

Terméknév: Cyber Talk Robot - Beszélő robot - Clemetoni,

Cikkszám: ORB50610

Youtube videók

Részletes ismertető

Nézzük, milyen újdonságokat találtak ki a tervezők. Az első dolog, ami szembetűnik: eltűntek a programozó gombok a robot hátáról, mostantól kezdve csak a mobil applikáción keresztül vezérelhető (az applikáció a Play Áruházból ingyenesen letölthető!). Már a korábbi verzió (Cyber Robot) applikációja is igen igényes volt, de ezen is jelentősen javítottak. Egyrészt az üzemmódok bővültek (például az inkább csak játékos walkie-talkie – adó-vevő funkció mellett a kódolást tanító rész), másrészt a programozási lehetőségek kiegészítése történt.


Egy szórakoztató újdonság: a walkie-talkie üzemmód.

Az eddigi, csupán a legegyszerűbb utasításokat tartalmazó blokkprogramozási felületet számos új funkcióval látták el, így lehetőség van a ciklusok használatára (FOR ciklus és feltételes ciklus egyaránt), elágazások alkalmazására, ÉS és VAGY feltételek megadására, valamint eljárások létrehozására. Ezt a nagyon komoly előrelépést egészítik ki olyan eszköz-specifikus megoldások, mint a LED-ek vezérlése, valamint hangeffektusok használata.


Blokk-alapú kódolás Cyber-Talk nyelven

Egy másik jelentős újdonság, hogy a kódolás tanulása során használhatjuk az applikációba beépített ún. Manual programming (Kézi programozás) üzemmódban a tanulók a programot kis kártyák segítségével állíthatják össze a robot feladatait, (ezekből egy 17 darabos készletet találunk a dobozban), amit az alkalmazás kiterjesztett valóság módját használva beolvastathatunk és végrehajtathatunk. (Ez a Scottie Go társasjátékra emlékeztet, az azt használóknak már ismerős lesz.


Cyber Talk kódolása AR-rel

Ha a hozzáadott applikáció nélkül szeretnénk használni a robotot, abban az esetben tapssal is irányíthatjuk, az Edisonhoz hasonlóan (a mikrofont érdemes bekapcsolni hozzá!) 

Ha a hozzáadott applikáció nélkül szeretnénk használni a robotot, abban az esetben tapssal is irányíthatjuk, az Edisonhoz hasonlóan (a mikrofont érdemes bekapcsolni hozzá!)  Megmaradt továbbá az a korábban is létező lehetőség, hogy a mobileszközt gyro-ként használva, annak billegtetésével is irányíthatjuk a robotot.

A körítés a szokásos, a robot igényes dobozban, többnyelvű (köztük természetesen a magyar), nagyon részletes 32 oldalas leírással érkezik, ami részletek bemenően bemutatja a robot összeállításának lépésein túlmenően az egyes funkciók működését is.

A doboz tartalma: a robot, az útmutató és a kódkártyák. (saját kép)

A füzet elején rövid ismertetés olvasható a robotikáról, az elektronikai elemekről és a Bluetooth-ról. A fejlesztés során a STEM oktatásbeli céljainak átgondolására utal a szakértő bevonása Alessandro Bogliolo, az Urbino-i Egyetem professzora személyében, aki már a korábbi Clementoni roboteszközöknél is tanácsadóként működött, illetve az Ő nevéhez fűződik a CodeMOOC elnevezésű online kódolási kurzus létrehozása is.

Az összeállítás lépései után az egyes üzemmódokról, illetve a programozás üzemmódhoz kapcsolódó utasításokról olvashatunk.

A robothoz tartozó applikáció Android, iOS és Amazon Fire eszközökön futtatható, Bluetooth 4.1 kompatibilis, legalább 1 Gbyte memóriával rendelkező eszközt igényel. Ajánlott táblagépet használni, bár mi 5.2 inches mobiltelefonon használtuk, gond nélkül. Az applikáció mérete 46 Mbyte. A robot működéséhez 4 db AA elem szükséges.

Ez is érdekelhet: